MediaWatch

Nokia outscourcer produktion

Ifølge verdens største mobiltelefonproducent Nokia kan det give betydelige omkostningsbesparelser at flytte produktionen af de håndholdte telefoner fra højomkostnigsområderne Europa og Nord Amerika til lavomkostningsområder i Øst Europa, Mexico og Asien, skriver Reuters.

Som et resultat af dette forhold vil antallet af ansatte i Nokia-koncernens to fabrikker i Nord Texas blive reduceret med cirka 800 fuldtidsansatte inden for de næste fem måneder, oplyser Nokia.

Ifølge talsmanden Tapio Hedman fra Nokia Mobile Phones er der enorme summer at spare ved at flytte produktionen til lavomkostningslande. Tiltagene er helt i overensstemmelse med Nokia's strategiudspil tidligere på ugen, hvor det i forbindelse med præsentationen af årsberetningen for 2000 oplyste, at koncernen formentlig ville øge outscourcingen af mobiltelefonproduktionen fra nuværende 10 procent til 20 procent.

For nylig meddelte Nokia's største konkurrent, svenske Ericsson, at det ville overdrage størstedelen af Ericssons mobiltelefonproduktion til Singapore-baserede Flextronics, hvis produktionsfaciliteter i overvejende grad ligger il lavomkostningslande.

Ligeledes meddelte amerikanske Motorola, verdens næststørste mobiltelefonproducent, forrige måned, at det planlagde at nedlægge dets sidste produktionsfabrik i USA og flytte den til Mexico og Kina.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs