MediaWatch

Basisbank går tilbage

Den meget populære danske netbank, Basisbank, har måttet sande, at overvældende succes har sine bagdele. I forsøget på at bremse den massive tilstrømning af nye kunder har banken således hævet sine priser betragteligt, og det har uundgåeligt ført til et fald på listen over de banker, der er billigst, skriver Jyllandsposten.

Basisbank gik torsdag ud med en melding om, at dets udlånsrente nu var hævet med 97 procent. Tiltaget kommer efter at bankens hovedaktionær, islandske FBA, havde opfordret til at tiden er inde til at fokusere på at tjene penge. Hidtil har tilstrømningen af nye kunder været så massiv, at Basisbank slet ikke har haft tid til at beskæftige sig med udvikling af nye produkter.

Dette har fået investorerne til at stille krav om en ændring i fokusområdet, hvis banken i fremtiden skal være sikker på at få den nødvendige kapital tilført. John Carlsen, Basisbanks direktør, udtaler, at der ikke er tale om et svigt i forhold til de grundlæggende forretningsprincipper. Det har ikke været vores målsætning at optræde som den billigste bank i Danmark. Blot ønsker vi at være blandt de mest attraktive og billige banker, således Carlsen.

Efter Basisbanks forladen fra toppositionen er Jyske Bank nu Danmarks billigste bank. På en delt andenplads følger Nextbank og Svenska Handelsbanken.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs