MediaWatch

USA: Arbejdsløshed på 4,2 procent

Stigningen i arbejdsløsheden forstærker billedet af svagere vækst i den amerikanske økonomi, hvor ugen har budt på en række negative nøgletal - blandt andet forbrugertillidsindikatoren der var i bund, et kraftigt dyk i GDP-vækstprocenten for det sidste kvartal af år 2000 til 1,4, og et faldende NAPM-indeks.

Om end arbejdsløshedsprocenten på 4,2 stadig er meget lav, og økonomerne havde forventet 4,1, så vil stigningen i arbejdsløshedstallet utvivlsomt føje nye bekymringer til vækstbilledet, idet tallet er en særdeles vigtig indikator for vækst- og inflationsforventningerne.

Arbejdsmarkedsrapporten offentliggjorde også det såkaldte "pay rolls number" - antallet af arbejdere på lønningslisten og dette tal steg mere end forventet i den første måned af året, hvilket vil være med til at dæmpe Wall Street's forventninger til yderligere hurtigere rentenedsættelser i denne måned.

Derimod var der ikke nogle stigninger i januar i udviklingen i de gennemsnitlige timelønninger for "non supervisory workers", der lå uændret i januar på 14,02 dollar. Her havde økonomerne forudsagt en stigning på 0,3 procent.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs