MediaWatch

Eksperter narret til at hjælpe hackere

Angrebet begyndte, da en hacker sendte en forklædt kode til Securityfocus.com, der administrerer den populære Bugtraq mailing-liste, som bruges af hen ved 37.000 eksperter i sikkerhedsbranchen. Beskeden fra hackeren lød, at koden var et eksempel på et program, der kan udnytte en nyligt opdaget sikkerhedsbrist i virksomheders sikkerhedssystemer.

Men da Bugtraq-administratorerne onsdag åbnede koden, trængte den ind i deres computere og brugte dem til at overdynge Network Associates website med ti tusinder af beskeder. Den heftige trafik lammede Network Associates computersystemer og adgangen til selskabets hjemmeside i omkring 90 minutter. Det skriver Financial Times.

Iagttagere mener, at angrebet har været motiveret af hævn, da Network Associates var de første til at offentliggøre den sikkerhedsbrist, der blev nævnt i meddelelsen fra hackeren. Mange hackere har sandsynligvis været glade for at kunne benytte sig af sikkerhedsbristen, inden Network Associates afslørede den.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs