MediaWatch

Eksperter narret til at hjælpe hackere

Angrebet begyndte, da en hacker sendte en forklædt kode til Securityfocus.com, der administrerer den populære Bugtraq mailing-liste, som bruges af hen ved 37.000 eksperter i sikkerhedsbranchen. Beskeden fra hackeren lød, at koden var et eksempel på et program, der kan udnytte en nyligt opdaget sikkerhedsbrist i virksomheders sikkerhedssystemer.

Men da Bugtraq-administratorerne onsdag åbnede koden, trængte den ind i deres computere og brugte dem til at overdynge Network Associates website med ti tusinder af beskeder. Den heftige trafik lammede Network Associates computersystemer og adgangen til selskabets hjemmeside i omkring 90 minutter. Det skriver Financial Times.

Iagttagere mener, at angrebet har været motiveret af hævn, da Network Associates var de første til at offentliggøre den sikkerhedsbrist, der blev nævnt i meddelelsen fra hackeren. Mange hackere har sandsynligvis været glade for at kunne benytte sig af sikkerhedsbristen, inden Network Associates afslørede den.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs