MediaWatch

Bertelsmann ansætter USA-chef

Joel Klein, der under sin tid ved USA's Department of Justice blandt andet gennemførte opsplitningssagen mod Microsoft, får til opgave at trimme medie- og underholdningsgiganten Bertelsmann's Internet-strategi, skriver Financial Times.

Udnævnelsen af Joel Klein kommer samtidig med at Bertelsmann er stødt på problemer med at ekspanderer medieemperiet, ikke mindst i forbindelse med at overtale konkurrencemyndighederne til at godkende fusionen mellem Bertelsmanns BMG (Bertelsmann Music Group) og musikselskabet EMI.

Fusionen, som i givet fald vil blive verdens største musikselskab, står til at få problemer med konkurrencemyndighederne, og det er her, at Joel Klein kommer ind i billedet med hans ekspertise indenfor antitrust lovgivning og kontakter i FTC (Federal Trade Commission). Angiveligt er BMG og EMI i gang med at udarbejde forslag, som imødekommer FTC, der angiveligt ikke er begejstrede over en kommende ny dominerende gigant på musikområdet.

Ifølge Joel Klein bliver hans opgave desuden at samrabejde med chefen for Bertelsmann's onlineaktiviteter om at udvikle en abonnementstjeneste baseret omkring Napster.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs