MediaWatch

NetCom lancerer GPRS i Norge

NetCom's mobile internettjeneste betyder desuden, at kunderne i fremtiden kun bliver opkrævet betaling for den mængde data de overfører til og fra deres mobiltelefoner. NetCom kræver ingen faste månedlige afgifter, men i stedet kommer kunderne til at betale 75 norske kroner per måned for den første megabyte, der overføres, og efterfølgende 25 norske kroner per megabyte. En megabyte svarer rundt regnet til download af 700-800 WAP-sider eller forsendelse af omkring 1000 emails, oplyser Telia.

NetCom åbner i forbindelse med lanceringen af GPRS en ny mobil service, NetCom MobilMail, som primært henvender sig til erhvervsbrugere. NetCom MobilMail giver adgang til mailprogrammet Outlook i mobiltelefonen. Herved får de MobilMail-brugere, som har en WAP-mobiltelefon, adgang til e-mail, kalendersystem med videre.

Tele Danmark lancerede i forrige uge GPRS i Danmark. Den danske teleudbyder opkræver et fast månedligt tillægsabonnement til eksisterende TDC Mobil-kunder, på 120 kroner i kvartalet samt 25 kroner per megabyte forbrug.

Indtil videre får forbrugerne dog ikke den helt store glæde af de nye GPRS tjenester fra mobiloperatørerne. Det er nemlig kun Motorola, som har en GPRS-kompatibel mobiltelefon på markedet.

Nokia og Ericsson bliver sandsynlighed forsinket med deres GPRS-versioner til sidst på året.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs