MediaWatch

Prispjece om udlandstelefoni

Telestyrelsens pjece viser prisen for en telefonregning per1. januar 2001, ud fra en række forbrugsprofiler, hvor der både er regnet med abonnement, minuttakster og opkaldsafgifter. Ifølge pjesen er der siden den seneste sammenligning for tre måneder siden sket mærkbare prisfald for visse af forbrugsprofilerne af mobiltelefon, mens priserne for Internet stort set er uændrede.

For fastnettelefonen er der sket forskydninger, som i visse tilfælde får regningen til at stige, mens den i andre tilfælde falder. Det skyldes, at hvert fastnetselskab nu tager samme abonnementsafgift uanset hvor i landet, man bor. Samtidig tager næsten alle selskaber nu enhedstakst, dvs. samme minutpris, uanset om man ringer til naboen eller til den anden ende af landet. Minuttaksterne er i flere tilfælde sat ned, men til gengæld har flere selskaber hævet opkaldsafgiften. Dermed kan den samlede pris for korte samtaler blive højere end tidligere.

En sammenligning af, hvad det koster at ringe til udlandet, viser, hvad det koster at ringe til enten en fastnettelefon eller en mobiltelefon i de enkelte lande. Der er store forskelle i prisen afhængig af, hvilket teleselskab man vælger og afhængig af, om man ringer til en fastnet- eller en mobiltelefon i udlandet.

I august 1999 lavede Telestyrelsen en tilsvarende sammenligning af priserne for opkald til udlandet. I forhold til dengang er priserne i dagtimerne for opkald til en fastnettelefon i et af landene Norge, Sverige, Storbritannien, Tyskland eller USA faldet med mellem 40 og 60 procent.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs