MediaWatch

Nokia falder trods rekord

Den finske mobilgigant Nokia mærker i dag som alle andre virksomheder i telebranchen de ubønhørlige krav til fortsat vækst og salg. Nokia fremlagde således et rekordresultat for 2000 med et overskud på godt 5,8 milliarder euro svarende til knap 44 milliarder kroner, hvilket oversteg analytikernes forventningerne på 5,9 milliarder euro. Resultatet indebærer en forbedring på 52 procent i forhold til 1999, og er mobilgigantens bedste regnskab nogensinde.

Alligevel faldt Nokia på børsen umiddelbart efter fremlæggelsen regnskabet. Det skyldes, at den forventede vækst i første kvartal 2001 ikke kan leve op til de forudsigelser, som Nokia selv tidligere er kommet med. Væksten for første kvartal 2001 forventes således ikke at blive højere end væksten i første kvartal sidste år, hvilket er en udvikling, som aktiemarkederne straffer med det samme.

Tidligere har Nokia således forudsagt, at tilvæksten i første kvartal 2001 ville ligge på 25 til 35 procent, hvilket i dag blev nedjusteret til et niveau på 25 til 30 procent. Endvidere sænkede Nokia sin prognose for det samlede salg af mobiltelefoner i 2001 fra 550 millioner enheder til et interval mellem 500 og 550 millioner enheder.

Det nervøse aktiemarked fokuserede således på Nokia's nedjusteringer frem for det prangende regnskab og sænkede Nokia's aktiekurs med cirka fem procent til 336,50 svenske kroner.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs