MediaWatch

Hackere kan afbryde Internettet

Et forskningscenter, som er finansieret af USA's Defence Department har fundet en sprække i Internettet, som gør det sårbart overfor hackerangreb. I værste fald vil hackere kunne bryde ind og overtage kontrollen med de servere, som styrer domænenavne (DNS) og oversætter dem til numeriske adresser, som kan forståes af computere, skriver Reuters.

Hvis det først lykkes for hackere at bryde ind i Internettets domænenavn servere, vil de herfra kunne gensende og foretage ændringer i de numeriske Internet Protokol (IP) adresser, hvilket vil kunne forårsage skader af enorme dimensioner, oplyser CERT Coordination Center ved Carnegie Mellon University. CERT er universitetets Computer Emergency Response Team.

Stort set alle sites på Internettet er afhængige af et eller flere DNS eller navneservere, for at kunne styre trafikken. Ifølge CERTs estimater anvender 90 procent af alle Internettets navneservere den bestemte software, som gør dem sårbare overfor hackerangreb. Denne software kaldes BIND, som står for Berkeley Internet Name Domain.

CERT Coordination vurderer risikoen for at en hacker vil kunne sætte domænenavn servere ud af spil for overhængende og aldeles alvorlig, og derfor arbejder man i øjeblikket på højtryk for at imødekomme de potentielle hackerangreb.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs