MediaWatch

Symbion opretter investeringsselskab

Kapitalselskabet er Danmarks første private selskab i pre-seed segmentet. Formålet med selskabet er at øge mulighederne for, at flere nye højteknologiske idéer kommer godt og hurtigt fra start.

Udover Symbion indskyder Unibank, Kirkbi, ATP og Tryg-Baltica kapital i selskabet. I mandags underskrev de 5 investorer aftalen om et samlet indskud på 200 millioner kroner i det nyetablerede selskab Symbion Capital I.

Med aftalens indgåelse markerer Unibank, Kirkbi, ATP, Tryg-Baltica og Symbion, at de satser på Danmarks kompetencer indenfor IT, biotek og medico.

- Det er for alvor ved at gå op for danskerne, at Danmark virkelig har kompetencer indenfor IT, biotek og medico, forklarer Elisabeth Grüner, administrerende direktør for Symbion.

- Vi har talt om vigtigheden af risikovillig kapital i mange år og om, hvor vigtigt det er at booste markedet. I praksis har der desværre kun været få tiltag til at hjælpe disse tidlige projekter med risikovillig kapital. Investorer har holdt sig langt væk og fokuseret 100 procent på venturesegmentet. Der har ikke været tilstrækkelig forståelse for de spæde virksomheder, og ingen har turdet investere i en idé, før den havde vist sig at være bæredygtig.

Symbion Capital forventer at tilføre risikovillig kapital til cirka 50 nye virksomheder indenfor de næste 3-5 år, i en gennemsnitlig størrelsesorden på 2-5 millioner kroner, og op til maksimum 20 millioner kroner pr. investering.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs