MediaWatch

Microsoft og Yahoo støtter mod AIDS

At alt ikke bare er hardware og software for verdens rigeste mand, Bill Gates, blev på ny vist igår da Microsoft-stifteren via sin fond "The Bill and Melinda Gates Foundation" donerede 100 millioner dollar til støtte i kampen mod AIDS, skriver Reuters.

Modtageren af det store beløb er non-profit organisationen "International AIDS Vaccine Initiative" (IAVI)', der i øjeblikket arbejder på at teste en vaccine, som skal sættes ind i den hårdt plagede verdensdel Afrika.

Organisationens leder, Seth Berkley, oplyser, at den nye vaccine, der indtil nu er blevet testet på mennesker i England, i første omgang vil være genstand for nye testforsøg i Kenya. Vaccinen bygger på opdagelser gjort hos en gruppe prostituerede i Kenyas hovedstad Nairobi. Undersøgelser fastslog, at denne gruppe ikke udviklede HIV, trods det at de indtil flere gange var blevet udsat for den dødelige virus.

IAVI har ialt modtaget 230 millioner dollar i støtte, herunder 26,5 million fordelt over to tidligere donationer fra Gates' fond. Også verdens førende portal Yahoo bakker op om den nye vaccine og har støttet projektet med fem millioner dollar.

Såfremt alt går vel vil en endelig vaccine være klar om godt fem år fra nu.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs