MediaWatch

Godt og skidt fra Ericsson

Ericsson er god til at sælge mobilnetværk men dårlig til at sælge mobiltelefoner. Det kunne være en kortfattet konklusion på det i dag fremlagte regnskab fra Ericsson. For året som helhed fik Ericsson et resultat før skal på 28,7 milliarder svenske kroner - et resultat som ikke mindst skyldes salgsgevinster i årets løb.

For Ericsson's netværks-del er der tale om et resultat på 33,1 milliarder svenske kroner - en stigning på 17 procent i forhold til 1999. Men hertil kommer et tab i Ericssons mobil-del på 16,2 milliarder svenske kroner. Det kritiske regnskab for mobil-delen har ført til, at Ericsson nu overlader sin produktion af mobiltelefoner til amerikanske Flextronics (se nyheden: Flextronics skal producere for Ericsson).

For fjerde kvartal isoleret fik Ericsson et resultat på 4,6 milliarder svenske kroner mod et resultat i samme kvartal i 1999 på 8,5 milliarder kroner.

Samtidig med offentliggørelsen af regnskabet nedjusterede Ericsson imidlertid forventningerne til 2001. For eksempel har Ericsson sænket prognosen for det totale mobiltelefonmarked til 500-540 millioner solgte enheder mod den tidligere prognose på 525-575 solgte enheder. Endvidere har Ericsson sænket omsætningsprognosen for 2001 til mellem 10 og 15 procent i stedet for 15 til 20 procent.

Ericssons nedjusteringer for 2001 medførte øjeblikkelige reaktioner på aktiemarkedet. Ericsson aktie faldt således på Stockholmsbørsen med 10 procent, så snart børsen åbnede.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs