MediaWatch

Mistanke om prisfiksering på CD'ere

Verdens førende musikselskaber vil i den nærmeste fremtid blive udsat for en undersøgelse, der skal klarlægge om disse bevidst har fastsat en for høj pris på CD'ere. Ifølge forlydender skulle EU-kommisionen således være kommet i besiddelse af informationer, der kunne indikere en sådan aftale.

Industrien, der har været i søgelyset siden undersøgelsen af EMI-Time Warner fusionen, kan såfremt mistanken viser sig at holde stik blive endog meget hårdt ramt. Høje bødestraffe samt en stramning af reglerne for fremtidige fusioner, er nogle af de sanktionsmuligheder, der kan komme på tale.

EU har blandt andet skævet til det amerikanske FTC, der tidligere har udtrykt bekymring for om prisen på CD'ere i USA er unaturligt høj. De europæiske priser på CD'er er i mange tilfælde endnu højere end i USA, og generelt set op til 30 procent dyrere end kassettebånd.

Forbrugerorganisationerne har i flere år udført en massiv lobbyvirksomhed for at få myndighederne til at kigge nærmere på prisfastsætningen. De tror således ikke på, at musikselskaberne vil sænke prisen, medmindre det bliver dem påbudt fra politisk side.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs