MediaWatch

Intello går frem med 95 procent

Application Service Provider (ASP) konceptet, hvor virksomheder outsourcer den komplette drift af sit IT-system for en fast månedlig lejepris pr. bruger, har for alvor fået tag i det skandinaviske marked.

Det viser de seneste nøgletal fra Intellinet ASA, der er noteret på Oslo Børs. I fjerde kvartal af 2000 nåede Intellinet således en omsætning på 21,2 millioner norske kroner - svarende til en stigning på 95 procent i forhold til kvartalet før. For hele 2000 blev omsætningen på 70,2 mio. Nkr. Målt i nye kontrakter gik Intellinet frem med hele 465 pct. i fjerde kvartal. De indgåede ASP-kontrakter havde en værdi af 96 millioner norske kroner.

Intellinet koncernen omfatter i dag seks 100 procent ejede selskaber i Norge, Danmark og Sverige. Det danske datterselskab Intello A/S, som åbnede i oktober sidste år, har haft en flyvende start med stor kundeinteresse og ansættelse af efterhånden 45 medarbejdere i Danmarks mest avancerede datacenter i Birkerød.

Intellinet forventer en fortsat stærk vækst i 2001. På koncernbasis budgetterer Intellinet således med at nå 17.000 ASP-licenser svarende til en omsætning på 165 millioner norske kroner. Dertil kommer et stigende salg af web-hosting og ISP-løsninger til en forventet værdi af 34 millioner norske kroner.

Etablering af nye datacentre og opkøb af selskaber i Danmark og Sverige præger naturligt nok Intellinets bundlinie. Således fik koncernen et minus på 22,4 millioner norske kroner før skat og inkl. goodwill afskrivninger i 4. kvartal. For hele 2000 vil underskuddet være 60,4 millioner norske kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs