MediaWatch

Intello går frem med 95 procent

Application Service Provider (ASP) konceptet, hvor virksomheder outsourcer den komplette drift af sit IT-system for en fast månedlig lejepris pr. bruger, har for alvor fået tag i det skandinaviske marked.

Det viser de seneste nøgletal fra Intellinet ASA, der er noteret på Oslo Børs. I fjerde kvartal af 2000 nåede Intellinet således en omsætning på 21,2 millioner norske kroner - svarende til en stigning på 95 procent i forhold til kvartalet før. For hele 2000 blev omsætningen på 70,2 mio. Nkr. Målt i nye kontrakter gik Intellinet frem med hele 465 pct. i fjerde kvartal. De indgåede ASP-kontrakter havde en værdi af 96 millioner norske kroner.

Intellinet koncernen omfatter i dag seks 100 procent ejede selskaber i Norge, Danmark og Sverige. Det danske datterselskab Intello A/S, som åbnede i oktober sidste år, har haft en flyvende start med stor kundeinteresse og ansættelse af efterhånden 45 medarbejdere i Danmarks mest avancerede datacenter i Birkerød.

Intellinet forventer en fortsat stærk vækst i 2001. På koncernbasis budgetterer Intellinet således med at nå 17.000 ASP-licenser svarende til en omsætning på 165 millioner norske kroner. Dertil kommer et stigende salg af web-hosting og ISP-løsninger til en forventet værdi af 34 millioner norske kroner.

Etablering af nye datacentre og opkøb af selskaber i Danmark og Sverige præger naturligt nok Intellinets bundlinie. Således fik koncernen et minus på 22,4 millioner norske kroner før skat og inkl. goodwill afskrivninger i 4. kvartal. For hele 2000 vil underskuddet være 60,4 millioner norske kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs