MediaWatch

Viasat succes med gratis boks

Konkurrencen mellem udbyderne af digital TV i Norge fortsætter. De førende aktører er Canal Digital og Viasat, der konkurrerer indbyrdes om at få så mange kunder som muligt til at vælge deres modtagersystem, TV-kanaler og tjenester frem for konkurrentens. Viasat har ikke Canal Digitals fordel af at være "first mover" på markedet for digital satellit TV, men forsøger nu at hale ind på Canal Digital ved at dele gratis digitale set-top bokse ud, skriver digitoday.

Det ser ud til at gå godt og de fleste kunder lader sig ikke skræmme væk af, at boksen kun har en kortindgang, hvilket betyder, at den kun kan modtage Viasats udsendelser.

Viasat har ifølge administrerende direktør i Viasat Einar Brustad, 130.000 abonnenter i Norge og har på nuværende tidspunkt uddelt 70.000 digitale set-top bokse til kunder, der selv ville installere systemet. 60.000 af abonnenterne skal have hjælp fra forhandlere til installation af systemet.

Det er kun nogle få procent, der har takket nej til en gratis digital set-top boks. Afslaget skyldes enten at disse allerede har købt en eller fordi boksen kun har en kortindgang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs