MediaWatch

Mobilix lover store prisfald

Mobilix mener, at beslutningen om at tildele selskabet en GSM 900 licens er et betydeligt bidrag til at øge den fri konkurrence i den danske telebranche. Dels fordi kunderne selv får bedre muligheder, dels fordi Mobilix vil åbne både sit kommende GSM 900 og sit eksisterende GSM 1800 net for andre tjenesteudbydere i branchen.

Allerede om få måneder vil Mobilix nuværende og potentielle kunder opleve betydningen heraf - i form af øget kvalitet, mere ensartet og bedre dækning. Inden for senest to år vil Mobilix kombinerede GSM 900 og GSM 1800 net dække 96 procent af geografien og i praksis næsten hver eneste dansker, og inden for de næste fem år lovede Mobilix i dag på Telestyrelsens pressemøde, at man vil sænke priserne på mobiltelefoni med 15-30 procent.

- Mobilix har en klar strategi om at være blandt de førende i Europa inden for udviklingen af nye, innovative tjenester. Tjenester som i stigende grad vil afspejle sammensmeltningen af mobiltelefoni med Internettet og andre IT-systemer, siger udviklingsdirektør Fabian Gustafsson, Mobilix.

Straks fra dag ét med den ny GSM 900 net vil samtlige de tjenester, som i dag er til rådighed i Mobilix eksisterende net, fungerer også i GSM 900 nettet. Og disse tjenester vil blive kraftigt udbygget i de kommende år. Dels som et resultat af Mobilix egen produktudvikling, dels som et resultat af Mobilix tilhørsforhold til Orange, Europas næststørste mobiloperatør med mere end 30 mio. abonnenter over hele verden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs