MediaWatch

USA: Alle har en media-afspiller

Blandt media-afspillerne, der benyttes af 47 procent af pc-brugerne, begynder Windows Media Player hastigt at vinde ind på RealPlayer fra RealNetworks. RealPlayer havde i november 2000 en andel i USA på 28 procent, hvilket var et fald fra 31 procent i juni. I samme periode steg Windows Media Players andel fra 17 procent til 22 procent. 4 procent brugte Quicktime fra Apple, viser en ny undersøgelse fra MMXI i USA.

Væksten i brugen af media-afspillere i USA faldt i løbet af 2000, og det fik en kommentar med på vejen af Steve Coffey, Vice President for MMXI, USA. Han sagde, ved offentliggørelsen af de nye tal, at industrien må fortsætte med at udvikle indhold og bedre leveringssystemer, der får brugerne til at udnytte de muligheder de har, for at modtage digital video og audio.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs