MediaWatch

DR lancerer interaktivt TV i dag

Premieren er i dag kl. 17.30 på DR 1. Rene ord for lommepengene (ROFL) er et forbrugerprogram for de unge, der kan hente fif om, hvordan de får mere ud af lommepengene. Men ROFL er også en forsmag på, hvad fremtidens digitalt tv kan byde på. Det giver seerne mulighed for at deltage interaktivt i programmet, oplyser DR i dag på internet-nyhedstjenesten .

De interaktive muligheder er at seeren via fjernbetjeningen til set-top boksen kan vælge egen vinkel på historien eller en anden kameravinkel end DRs hovedsignal. Seeren kan også deltage i miniundersøgelser og quizzer undervejs, hvor resultatet straks vises på skærmen.

programkonceptet er internationalt belønnet, allerede før det er sendt, idet det sidste år vandt to internationale priser. Faktisk har der aldrig været sendt et direkte interaktivt TV prgram noget sted i verden, hvorfor DR er pionér på området.

I dag kan omkring 100.000 husstande, deltage i de interaktive dele af programmet. Det er de seere, der har Tele Danmarks Selector settop-boks eller en af Viasats nye settop-bokse, hvor ROFL sendes som forsøgssendinger. De resterende seerne kan sagtens følge ROFL, og de får også mulighed for at deltage i quizzen. Men det kommer til at foregå via telefon. ROFL gennemføres i et samarbejde mellem DR, TeleDanmark/Kabel TV og Viasat/NSAB.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs