MediaWatch

DR vil lave morgen-TV

DR vil nu udfordre TV 2 på en af den unge stations succeser gennem de seneste år, morgen-TV. Fra og med den 1. januar 2002 vil DR således tilbyde seerne, hvad DR kalder en anden slags morgen-TV, hvor der ikke er nogen hyggesofa, kokke eller tegnefilm. Det skriver DR i dag på sin internet-nyhedstjeneste.

Ifølge DR vil man i stedet satse på målrettet på nyheder, sport og vejret. DR's morgenudsendelser vil således bestå af opdaterede danske og europæiske nyheder suppleret med international sport og internationale erhvervsnyheder samt det danske vejr. Nyhederne vil blive opdateret hver halve time.

De internationale nyheder vil blive udarbejdet i samarbejde med EuroNews, der ifølge DR allerede i dag giver CNN kamp til stregen hos de europæiske seere ved at bringe nyheder til 43 lande på seks forskellige sprog. De internationale nyheder vil blive produceret med dansk indtaling for at lette modtagelsen hos seerne.

DR's morgennyheder vil dække programfladen fra klokken 06.30 til 10.00 om morgenen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs