MediaWatch

3G-licenser er dyre i New York

Buddene på auktionen over mobil-licenser i New York er - relativt set - blevet trukket væsentlig højere op, end det var tilfældet i forbindelse med auktionerne over UMTS-licenser i England og Tyskland. Hvis man sætter værdien af de europæiske auktioner til 4,08 dollar for hver enkelt MGz i spektret, der kan nå hver af de potentielle kunder, er den tilsvarende værdi på New York-auktionen 11,32 dollar.

De samlede priser, der bliver betalt for mobillicenserne i den række af auktioner, der for øjeblikket stryger over USA, ventes dog at blive lavere end priserne i Europa. Verizon, der USA's største mobiloperatør, er den største budgiver, indtil videre med bud på mere end 8,8 milliarder dollar. Anden- og tredjestørste budgiver er Cingular og AT&T Wireless, har hver bud ude og hænge på mere end to milliarder dollar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs