Microsoft censurerer e-mails

MediaWatch

Microsofts internet-tjeneste, MSN, har været meget aktive med hensyn til at beskytte tjenestens hotmailbrugere fra spam - og åbenbart så aktive, at en lang række udgående mails aldrig er nået frem til modtagerne, skriver ZDNet.

Årsagen er, at Microsoft har valgt at stoppe fremsendelsen af udgående e-mails til tjenester, som benytter samme Internet udbyder som en række spam-firmaer. Dette er dog sket uden at underrette afsenderen herom.

Microsofts tiltag hænger sammen med, at selskabets e-mail service Hotmail er medlem af MAPS - Mail Abuse Prevention System. En organisation som holder øje med, hvilke Internetudbydere der er tilhørssted for forskellige spam-firmaer. Problemet er, at mange af disse udbydere også er tilhørssted for en række tjenester, som intet har med spam at gøre.

En række brugere af Hotmail protesterer nu over Microsoft's praksis og henviser til, at der er tale om en krænkelse af ytringsfriheden. Microsoft forsvarer sig med, at man udelukkende handler i brugernes interesse når man søger at forhindre spam.

Indtil flere e-mail tjenester blokerer for indgående e-mails fra tjenester som er kendt som spam-firmaer, men det er første gang, at en e-mail tjeneste blokerer for udgående e-mails.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter