MediaWatch

Microsoft censurerer e-mails

Microsofts internet-tjeneste, MSN, har været meget aktive med hensyn til at beskytte tjenestens hotmailbrugere fra spam - og åbenbart så aktive, at en lang række udgående mails aldrig er nået frem til modtagerne, skriver ZDNet.

Årsagen er, at Microsoft har valgt at stoppe fremsendelsen af udgående e-mails til tjenester, som benytter samme Internet udbyder som en række spam-firmaer. Dette er dog sket uden at underrette afsenderen herom.

Microsofts tiltag hænger sammen med, at selskabets e-mail service Hotmail er medlem af MAPS - Mail Abuse Prevention System. En organisation som holder øje med, hvilke Internetudbydere der er tilhørssted for forskellige spam-firmaer. Problemet er, at mange af disse udbydere også er tilhørssted for en række tjenester, som intet har med spam at gøre.

En række brugere af Hotmail protesterer nu over Microsoft's praksis og henviser til, at der er tale om en krænkelse af ytringsfriheden. Microsoft forsvarer sig med, at man udelukkende handler i brugernes interesse når man søger at forhindre spam.

Indtil flere e-mail tjenester blokerer for indgående e-mails fra tjenester som er kendt som spam-firmaer, men det er første gang, at en e-mail tjeneste blokerer for udgående e-mails.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs