MediaWatch

E-handel kræver ny beskyttelse

Kreditkort-bedrageri kan koste e-handelsvirksomheder milliarder af dollar over de næste fem år, medmindre virksomhederne implementerer teknologi, som kan opdage bedrageriet. Det forudsiger analysefirmaet Meridien Research i en ny rapport. Kreditkort-bedrageri vil ifølge Meridien stige fra 1,6 milliarder dollar i 2000 til 15,5 milliarder i 2005, hvis der ikke tages nye forholdsregler i brug.

Uanset at teknologi, som beskytter mod kreditkort-bedrageri, aldrig vil være ufejlbarlig, skyldes den forventede stigning i kreditkortsvindelen ikke mindst, at kun cirka 30 procent af e-handels virksomhederne anvender teknologiske midler i kampen mod bedrageri. I betragtning af at onlinehandlen forventes at stige eksplosivt de kommende år, er dette tal ifølge Meridien foruroligende lavt.

En række skræmmende eksempler er allerede blevet til virkeligheden inden for de seneste par år, og har aktualiseret problemet og behovet for at gøre noget ved det. Meridien er af den opfattelse, at hvis e-handels virksomhederne tager problemet alvorligt og implementerer sikkerhedsteknologier, kan det forventede tab på 15,5 milliarder dollar i 2005 reduceres til et tab på 5,7 milliarder på verdensplan.

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs