MediaWatch

Dell Computer kraftigt frem

Den globale vækst var i fjerde kvartal på 9,2 procent, hvilket var væsentlig mindre end tidligere på året. Compaq bibeholdt pladsen som den største pc-producent - men var også det selskab, der viste den mindste fremgang ud af de fire største producenter. Dell tog flest markedsandele, skriver Reuters.

Analysefirmaet IDC opgør Dells fremgang i fjerde kvartal til 30,9 procent, mens Dataquest opgør fremgangen til 41 procent.

Også Hewlett-Packard oplevede en solid fremgang i fjerde kvartal på knap 19 procent Analytikere forudser, at Dells vækst i løbet af 1-2 år vil gøre, at selskabet overtager Compaq's plads som den største producent af pc'ere.

Apple Computer oplevede i modsætning til konkurrenterne et kraftigt fald i salget, der således dykkede med 50 procent i USA og 40 procent på de oversøiske markeder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs