MediaWatch

Netbutik skærer til benet

Yatack er en af de største net-butikker i Norge med en medarbejderskare på 87 personer. Imidlertid afskediger man nu 62 af de 87 medarbejdere med henblik at få kontrol over selskabets udgifter, skriver nettavisen.no. Dermed forsvinder cirka to tredjedele af de hidtil ansatte.

Årsagen til afskedigelserne hænger i høj grad sammen med, at julesalget hos yatack har været yderst skuffende. Administrerende direktør for yatack, Helge Røstad, har således tidligere udtalt, at man regnede med et salg i fjerde kvartal i nærheden af 38 millioner norske kroner. Julehandelen alene udgjorde imidlertid kun mellem syv og otte millioner norske kroner, hvilket var langt under forventningerne.

Ifølge Helge Røstad vil yatack nu sætte tæring efter næring, hvorfor antallet af medarbejdere skæres ned til et absolut minimum, samtidig med at store reklamekampagner og andre omkostningstunge udgifter ligeledes skæres væk. Endvidere skal yatack redesignes og fremstå med et nyt "udseende".

Yatack har omkring 70 millioner norske kroner på bankbogen. Penge som Røstad håber kan holde, indtil yatack begynder at give overskud.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs