MediaWatch

Orange IPO til discountpriser

France Telecoms mobilselskab Orange bliver sandsynligvis værdisat til mellem 55 og 65 milliarder euro, når selskabet i næste måned går på børsen med mellem 10 og 15 procent af dets aktier, skriver Financial Times. Til sammenligning forventede man, at Orange ville være 150 milliarder euro værd, da France telecom i maj måned sidste år købte mobilselskabet fra Vodafone for 31 milliarder britiske pund.

Visse analytikere mener, at Orange i virkeligheden er mellem 70 og 80 millioner euro værd, men selskabet har forberedt en værdiansættelse til discountpriser for at tiltrække så mange investorer som muligt og dermed sikre IPO'ens succes.

Det kraftige fald i mobilselskabernes aktieværdi illustrerer med alt tydelighed, i hvilket omfang telekom aktier er faldet i unåde hos investorerne indenfor de seneste måneder, blandt andet på grund af bekymringer for mobilselskabernes høje investeringer i licenser til tredje generations mobiltelefoni.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs