MediaWatch

Nyt Dankort til Internet-kortaflæser

NCR, der producerer Dankort-udstyr, har indgået en aftale med bankcentralerne BEC, Bankdata, SDC og Jyske Bank som repræsentanter for over 100 danske banker om at opgradere og udskifte i alt cirka 1.000 pengeautomater. Det sker bl.a. med henblik på indførelse af næste generation af Dankortet, der bliver udstyret med en chip i lighed med den, som kendes fra mobiltelefonkort.

"De nye chip-Dankort gør det først og fremmest mere sikkert at bruge kortet, fx i pengeautomater," siger direktør Leo Svendsen, Bankernes EDB Central i Roskilde. Hvornår de nye chip-Dankort kommer på markedet ligger endnu ikke helt fast. Der er imidlertid truffet principbeslutning om indførelse af chipteknologien.

"I første omgang får de nye chip-Dankort indbygget tre funktioner. Foruden de funktioner, som alle kender fra det nuværende Dankort eller VISA-Dankort, kan det nye chipkort bruges som Danmønt-kort. Det vil sige til betaling af småbeløb i busser, telefonbokse eller via Internettet ved hjælp af en PC med den kortlæser, som bliver standard i de fleste PC'er allerede i løbet af 2001. Og endelig kommer chipkortet til at indeholde ejerens digitale signatur, der gør det muligt at identificere sig og skrive under på digitale dokumenter ved hjælp af kortet," siger Leo Svendsen.

På længere sigt bliver chip-Dankortet et såkaldt multiapplikationskort, der kan bruges i et hav af sammenhænge lige fra bestilling og betaling af en flyrejse over at fungere som billet på selve rejsen til funktioner som fx abonnementskort til ARTE eller det lokale fitnesscenter.

NCR er verdens førende udvikler og leverandør af udstyr til bl.a. pengeinstitutter og detailhandelsforretninger, der understøtter brugen af fx Dankort, Eurocard, VISA eller MasterCard i pengeautomater eller kasseterminaler.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs