MediaWatch

Flotte resultater fra Check Point

Israelske Check Point, der er verdensleder indenfor netværk sikkerhed og firewalls, oplevede fredag en stigning på 11-5/8 dollar på Nasdaq børsen til en lukningskurs på 149-13/16 skriver Reuters. Vindingen var den tredje i træk, hvor Check Points aktie er steget med i alt omkring 30 dollar.

Stigningen i fredags kom efter at Check Point torsdag offentliggjorde dets fjerde kvartals resultater, som langt overgik Wall Streets forventninger. Check Point oplyste desuden, at det vil foretager et 3-for-2 aktiesplit, hvilket er det tredje inden for lidt mere end et år.

Check Point, hvis amerikanske operationer er baseret i Redwood, meddeler, at resultatet for fjerde kvartal er steget med 172 procent og omsætningen med 107 procent. Overskuddet for hele året steg med 113 procent og årsomsætningen med 94 procent.

Forudsætningerne for, at Check Point også i fremtiden vil klare sig godt, synes at være til stede. Således forventer First Union Securities' softwareanalytiker, Christopher Russ, at netværk sikkerhed er en uundgåelig trend, og de fleste analytikere vurderer aktier indenfor dette område til et stærkt køb.

Check Point er med en andel på 52 procent på verdensmarkedet for virtuelle private netværk (VPN) markedsleder inden for området. VPN gør det muligt for virksomheder at bruge det offentlige Internet til private netværk.

Check Point er desuden markedsleder indenfor firewall sikkerhed, hvor det i år har vundet 10 procent til en markedsandel på 41 procent. VPN-området repræsenterer omkring 70 procent af Check Points forretninger, hvoraf firewalls udgør omkring en tredjedel. Selskabets nærmeste konkurrent er Cisco Systems.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs