MediaWatch

Ericsson og Nokia sænkes

I dagens morgenbrev fra Morgan Stanley sænkes de to teleselskaber således fra "outperform" til "neutral" og mister dermed en del af tilliden fra en af verdens førende investeringsbanker, skriver di.se.

For Ericssons vedkommende baseres den forringede vurdering på, at Ericsson forventes at tabe yderligere markedsandele og i løbet af 2001 vil miste placeringen som verdens tredjestørste mobiltelefonproducent. Hertil kommer, at Ericssons investeringer i den kommende mobilteknologi ifølge Morgan Stanley vil give negative finansielle effekter.

For Nokias vedkommende hænger den forringede vurdering først og fremmest sammen med, at mobiltelefonbranchen efter Morgan Stanley's opfattelse generelt står foran en række vanskeligheder i 2001. Dette vil have negativ indflydelse også på Nokias aktier, lyder det.

Alt i alt finder Morgan Stanley, at den svage økonomi og de tunge investeringer som teleindustrien står foran, vil have negativ indflydelse på tele-aktiernes værdi, og har derfor fundet det nødvendigt at sænke sin rekommandation af de to nordiske telegiganter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs