MediaWatch

Digital hovedpine i Sverige

Det statsejede selskab Boxer, der udbyder bokse til jordbaseret modtagelse, satsede sidste år 50 millioner kroner på reklamekampagner og lovede at sælge 100.000 bokse. Men efter snart tre års omkostningskrævende drift er der kun solgt 42.000 bokse, skriver resume.se

Samtidig er Viasat i gang med hurtigt at ombytte analoge dekodere til digitale med henblik på at stoppe de analoge signaler allerede i år. Også Canal Digital oplever et stigende nysalg.

Næsten halvdelen af de 50.000 digitale pakker, der blev langet over disken under den svenske julehandlen, var fra Viasat. En tredjedel var fra Canal Digital, mens de statslige Com Hem og Boxer måtte dele resten af salget.

Boxer har desuden haft en del tekniske problemer med sine bokse, men nu fungerer de fint, siger direktør Anders Appelqvist:

"Omkring 1.500 personer har leveret en boks retur siden starten, primært fordi de boede udenfor sendeområderne".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs