MediaWatch

StepStone vinder sag mod OFiR

StepStone har vundet en vigtig principiel sejr i Tyskland, hvor der nu er udstedt forbud mod, at konkurrenten OFiR ved hjælp af søgerobotter og links "låner" indhold hos StepStone for at skabe et kunstigt højt antal annoncer på OFiR's egen hjemmeside, skriver StepStone i en pressemeddelese

Forbuddet er udstedt med henvisning til de nye EU-regler om copyright og beskyttelse af databaser, og det er en af de første sager, hvor den nye EU-lovgivning er blevet anvendt til at stoppe misbrug af hyperlinks på Internettet.

- Vi er særdeles tilfredse med, at der nu er en retsinstans, der har indset, at denne praksis er ulovlig, og vi betragter afgørelsen som et meget vigtigt gennembrud for vores indsats for at få sat en stopper for disse forretningsmetoder, udtaler Anders Fritz-Carlsen, adm. direktør for StepStone A/S.

Advokat Adrian Lifely fra StepStones advokatfirma Osborne Clarke OWA udtaler i forbindelse med afgørelsen i Tyskland:

- Det er naturligvis ikke alle tilfælde af hyperlinks, der er ulovlige - for så ville Internettet gå i stå. Men afgørelsen viser, at domstolene i Europa har mulighed for at skride ind, hvis en virksomhed anvender links på en måde, der skader den hjemmeside, det går ud over. Efterhånden som de nye regler vinder indpas, er jeg sikker på, at vi i fremtiden vil se mange lignende sager.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs