Ny mobil-alliance i Europa

MediaWatch

Det nye samarbejde mellem de tre mobiltelefoni selskaber har til hensigt at udnytte japanske DoCoMo's succes med i-mode tjenester og udfordre de større pan-europæiske mobiltelefoni operatører, skriver Financial Times.

De tre selskaber er oppe mod mastodonter som britisk baserede Vodafone, France Telecom, Deutsche Telekom og British Telecommunication, der allerede har etableret sig på de europæiske hovedmarkeder med integrerede forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Meningen er, at de tre nye partnere indledningsvis investerer omkring 30 millioner dollar i etableringen af to udviklingscentre i Italien og Holland med en personalestab på 80 forskningsmedarbejdere, som skal udvikle applikationer, der baseres på den japanske i-mode standard.

Et beløb på 90 millioner dollar er i sig selv en mindre investering sammenlignet med, hvad teleselskaberne generelt spenderer på udviklingen af det mobile Internet i øjeblikket, men samarbejdet kan ses som et yderligere skridt i konsolideringen af den europæiske mobiltelefoni industri.

Indtil videre har kampen om at blive Europa's femtestørste operatør stået på mellem mindre grupper som japanske DoCoMo og hollandske KPN, spanske Telefonica og finske Sonera og Telecom Italia Mobile.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også