MediaWatch

Giganter til kamp mod hackere

Hackere skaber verden over så store problemer, at 19 globale IT-virksomheder nu danner en nonprofit organisation med henblik på at effektivisere indsatsen over for hackerne. Organisationen har til formål at samle virksomhedernes informationer om hackerangreb, således at virksomhederne i fællesskab kan få et bedre overblik over hackerangrebene og dermed bedre kan bekæmpe dem. Det skriver nyhedsbureauet Dow Jones.

Den nye organisation har fået navnet the Information Technology Information Sharing and Analysis Center (IT-ISAC) og omfatter en række IT-virksomheder, som på mange andre fronter er konkurrenter, herunder virksomheder som Microsoft, Oracle, IBM, Hewlett-Packard, Intel, Cisco og Computer Associates.

Baggrunden for etableringen af den nye organisation er blandt andet, at præsident Bill Clinton sidste år opfordrede IT-industrien til at samle kræfterne i kampen mod hackere. Anledningen til Clintons opfordring var den bølge af hackerangreb, som ramte en række amerikanske e-handels- og nyhedssites sidste vinter og forår.

Via den nye organisation er det meningen, at medlemmerne skal varsle hinanden om nye hackerangreb og mulige beskyttelsesforanstaltninger samt samarbejde omkring præventive foranstaltninger i det hele taget.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs