MediaWatch

E.ON sælger andel i VIAG

Ifølge en aftale fra august 2000 havde tyske E.ON en put option på at sælge dets VIAG aktier til den gældstyngede British Telecommunication. Den option vil E.ON nu udnytte, skriver selskabet i en pressemeddeles. E.ON bestyrelsens beslutning sker på baggrund af strategiske overvejelser og den nuværende udvikling på de europæiske telekommunikations markeder.

Den samlede handels sum for E.ON's ejerandel i Viag Interkom, der er Tysklands tredjestørste telefonselskab, vurderes til omkring 11,4 milliarder euro. Dette tal inkluderer et kontant beløb på 7,25 milliarder euro og anparts lån.

Den 30. december 2000 overtog British Telecom ligeledes Telenor's aktieandel på 10 procent i Viag Interkom.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs