MediaWatch

257 firmaer i fare på Nasdaq

Dot.com krisen og den generelle økonomiske afmatning i USA har gjort livet vanskeligt for en lang række IT-virksomheder, som er noteret på den amerikanske IT- og vækstbørs Nasdaq. Ifølge en undersøgelse foretaget af magasinet, The Standard, er således ikke mindre end 257 virksomheder, inden for de seneste seks uger, faldet under den grænse, som gør virksomheder berettiget til at være noteret på Nasdaq. Yderligere 38 selskaber er få dage fra samme skæbne. De 257 virksomheder udgør fem procent af det samlede antal virksomheder, der er noteret på Nasdaq.

Forskellige regler skal være opfyldt af virksomhederne med henblik på at være noteret på Nasdaq, men den regel, som skaber de største problemer for IT-virksomhederne er "USD1 rule". Denne regel er ensbetydende med, at hvis en virksomheds aktier falder til under en dollar i 30 fortløbende dage, så vil virksomheden blive underrettet om, at betingelserne for at være noteret på Nasdaq ikke er opfyldt. Dermed risikerer virksomhederne at blive smidt af Nasdaq.

Hvis virksomhederne ønsker at undgå at blive smidt af Nasdaq, er det et krav, at aktiekursen atter sniger sig op over en dollar og forbliver der i mindst 10 dage. Virksomhederne har 90 dage til at opnå dette fra det tidspunkt, hvor de advares om risikoen for at blive smidt af.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs