MediaWatch

10 GHz-processoren er på vej

The Extreme Ultraviolet LLC (EUV LCC), som et et samarbejde imellem flere chip-producenter, har faktisk allerede udviklet en 10 GHz chip, som over de næste måneder skal testes igennem. Resultaterne ser lovende ud: chippen og teknologien virker som den skal og åbner for, at hastighederne kan øges til langt over 10 GHz, skriver Netplan News.

Grænsen på pc'ens processorhastighed, som mange mente var nået, da Intel sendte sin 1 GHz processor på markedet, ser dermed ud til at kunne overgås indtil flere gange. Den litografiske proces, som anvendes i EUV-teknologien, er billig og velegnet til massefabrikation. Derfor ventes EUV hurtigt at bringe de nye chips frem. Men andre teknologier er under afprøvning. IBM har således i flere år forsket i såkaldt e-beam teknologi.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs