MediaWatch

IT-branchen: afskaf licensen

Som led i IT-brancheforeningens nye debatoplæg vedrørende bredbåndsudviklingen i Danmark slår foreningen blandt andet til lyd for, at TV-licensen bør afskaffes, fordi den blokerer for udviklingen af en digital kultur- og underholdningsindustri i Danmark. I stedet bør pengene til for eksempel DR og TV 2's public service forpligtelser opkræves over skatten, mener foreningen. Det skriver Jyllands-Posten.

IT-brancheforeningen mener, at brugerne via licensen begrænses i deres valg af kultur- og underholdningstilbud, fordi licensen hindrer brugerne i at bruge penge på andre tilbud. -Husstanden har afsat et vist underholdningsbudget. Derfor er det begrænset, hvad familien kan bruge på anden elektronisk underholdning. Licensen giver DR og TV 2 en fortrinsadgang til den enkelte husstands mediebudget, siger direktør Jacob Lyngsø.

Ifølge IT-brancheforeningen vil udbredelsen af bredbåndsforbindelser være ensbetydende med, at der via Internettet kan vises TV-billeder i almindelig videokvalitet. Hermed kan der skabes en helt ny underholdningskanal, hvor brugerne i højere grad vil kunne vælge frit. Samtidig vil en omlægning af licensen ifølge IT-brancheforeningen være med til at øge mulighederne for at frigøre midler til dansk produceret kultur og underholdning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs