IT-branchen: afskaf licensen

MediaWatch

Som led i IT-brancheforeningens nye debatoplæg vedrørende bredbåndsudviklingen i Danmark slår foreningen blandt andet til lyd for, at TV-licensen bør afskaffes, fordi den blokerer for udviklingen af en digital kultur- og underholdningsindustri i Danmark. I stedet bør pengene til for eksempel DR og TV 2's public service forpligtelser opkræves over skatten, mener foreningen. Det skriver Jyllands-Posten.

IT-brancheforeningen mener, at brugerne via licensen begrænses i deres valg af kultur- og underholdningstilbud, fordi licensen hindrer brugerne i at bruge penge på andre tilbud. -Husstanden har afsat et vist underholdningsbudget. Derfor er det begrænset, hvad familien kan bruge på anden elektronisk underholdning. Licensen giver DR og TV 2 en fortrinsadgang til den enkelte husstands mediebudget, siger direktør Jacob Lyngsø.

Ifølge IT-brancheforeningen vil udbredelsen af bredbåndsforbindelser være ensbetydende med, at der via Internettet kan vises TV-billeder i almindelig videokvalitet. Hermed kan der skabes en helt ny underholdningskanal, hvor brugerne i højere grad vil kunne vælge frit. Samtidig vil en omlægning af licensen ifølge IT-brancheforeningen være med til at øge mulighederne for at frigøre midler til dansk produceret kultur og underholdning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også