MediaWatch

New York Times på nettet

Den anerkendte amerikanske avis, New York Times, der i forvejen er kendt for at være på forkanten med den teknologiske udvikling, har valgt at gøre hele sit arkiv tilgængeligt på Internettet. Eksemplarer af samtlige aviser siden 1851 vil blive skannet ind og lagt på Internettet. Derved får brugere adgang til digitale kopier af de avisartikler, der måtte interessere dem, skriver digitoday.

New York Times ønsker i første omgang at stille materiale til rådighed for biblioteker og uddannelsesinstitutioner. Materialet har hidtil været tilgængeligt på mikrofilm og til en vis grad via CD-ROM. Det er dog første gang, at det bliver tilgængeligt direkte via Internettet. New York Times regner med, at det vil tage cirka 15 måneder at gøre avis- og billedsiderne digitale. Den første udgave vil dog allerede ligge på nettet i marts med henblik på at blive opdateret kronologisk.

Det bliver ikke gratis at få adgang til den store artikel database. Biblioteker og uddannelsesinstitutioner får derimod mulighed for at købe et adgangsgivende abonnement til arkivet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs