MediaWatch

Danmark skal satse på bredbånd

Meldingen er klar fra IT-brancheforeningen. Danmark skal ligge forrest med hensyn til udviklingen bredbåndsnet, hvis der skal opnås de rigtige fordele for landet. Fordelene ved at være forrest er ifølge IT-brancheforeningen blandt andet, at Danmark kan blive hjemsted for udvikling og afprøvning af avancerede og interessante nye IT-produkter, skriver Børsen Online. Hertil kommer, at Danmark vil få gode eksportmuligheder, hvis landet er i front med bredbåndsudviklingen.

Opfordringen til at gøre Danmark førende på bredbåndsområdet bliver præsenteret i en ny rapport fra IT-brancheforeningen om udviklingen af bredbåndsforbindelser. Et af argumenterne for at føre Danmark helt frem i bredbåndsudviklingen er, at hvis Danmark kun bliver måske et af de fem førende lande i verden, vil fordelene ikke have samme stærke karakter.

IT-brancheforeningen beskriver i rapporten mere detaljeret, hvilken betydning bredbånd kan have på en række forskellige områder, herunder områder som den offentlige sektor, uddannelse, erhverv samt kultur og underholdning.

I relation til den offentlige sektor foreslår IT-brancheforeningen blandt andet, at der etableres en IT-fond, som får til opgave at udlåne penge til offentlige virksomheder, som planlægger IT-projekter som for eksempel elektronisk borgerbetjening, IT-baseret uddannelse med mere.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs