MediaWatch

Bombe truer Ericssons regnskab

Ericssons ledelse har forudset, at der for 2000 vil komme et tab på cirka 16 milliarder svenske kroner i relation til selskabets produktion af mobiltelefoner. Nye oplysninger tyder imidlertid på, at tabet kan blive på helt op til 25 milliarder svenske kroner, skriver ekonomi24.se.

Årsagen er ifølge ekonomi24.se, at Ericsson forventes at blive nødt til at foretage yderligere kraftige nedskrivninger af selskabets varelager for mobiltelefoner. Behovet for at nedskrive skyldes det vigende marked for Ericssons mobiltelefoner, og ikke mindst fjerde kvartal har været skuffende for den svenske mobilproducent.

Ericsson forventer således for 2000 at lande på omkring 40 millioner solgte mobiltelefoner, hvilket er langt mindre end de 60 millioner mobiltelefoner, som Ericsson i begyndelsen af 2000 præsenterede som målsætningen for året. I takt med at Ericsson har revideret målsætningen er lageret af usolgte mobiltelefoner vokset og vokset og er nu på cirka 13 millioner usolgte enheder.

De usolgte mobiltelefoner repræsenterer naturligvis en værdi, men en nedskrivning synes uundgåelig, fordi Ericsson enten må sælge telefonerne billigere eller vælge helt at lade være med at udbyde dem på markedet.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs