MediaWatch

Mobilbrug kan give øje-kræft

Tyskere forskere ved universitetet i Essen mener således at have påvist, at der er forhøjet risiko for at få øje-kræft ved regelmæsig anvendelse af en mobiltelefon. Undersøgelsen er blevet offentliggjort i tidsskriftet Epidemiology og ifølge Sunday Times vil resultatet vække bekymring i mobiltelefon-branchen. Resultatet af undersøgelsen kan nemlig - hvis efterfølende forskning bekræfter resultatet - medføre hundredevis af sagsanlæg mod mobiltelefonproducenter fra personer med øje-kræft.

Som led i undersøgelsen blev 118 patienter med øje-kræft undersøgt, hvorefter resultatet af undersøgelsen blev sammenholdt med undersøgelser af 475 personer uden øje-kræft. Og sammenligningen viste, at de kræftsyge patienter gennemgående havde talt mere i mobiltelefon, end de raske personer. Risikoen for at få øje-kræft vurderes på baggrund af undersøgelsen til at være op mod tre gange højere ved regelmæssig anvendelse af mobiltelefon.

Lederen af undersøgelsen, Andreas Stang, advarer dog selv mod at drage forhastede konklusioner og opfordrer til videre nødvendig forskning.

Et af verdens største mobilselskaber Vodaphone udtaler om undersøgelsen, at selskabet altid er villig til at lytte til ny forskning, men at der efter selskabets opfattelse fortsat ikke er klare beviser for, at mobilbrug er skadeligt for helbredet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs