MediaWatch

Unge mistænkes for cyberterrorisme

Det amerikanske føderale politi FBI oplyser, at det har beslaglagt computere, disketter, CD-Rom's og andre hardware-enheder til nærmere undersøgelser, men at der endnu ikke er fortaget nogen anholdelser i USA, skriver Reuters.

Det er der derimod i Israel, hvor fire unge er blevet anholdt i forbindelse med den formodede internationale sammensværgelse, oplyser FBI Special Agent Matt McLaughlin overfor Reuters. Ifølge agenten blev FBI allerede i oktober kontaktet af Dalnet, der er en international leverandør af Internet chat rooms, som oplyste, at adskillige unge brugere af dets chat rooms, som havde sat nogle af deres computersystemer, diskuterede cyberterrorisme online.

De mistænkte omfatter blandt andet unge fra Californien, Michigan og Israel, som har diskuteret cyberterrorisme i chat rooms og som mistænkes for forsøg på at inficere de servere, som udgør Internettets backbone, med en virus.

Hvis det var lykkes de unge at inficere Internet-serverne, ville det have forårsaget nedbrud for en række chat rooms og andre dele af Internettet, og det ville have givet de unge adgang til andre menneskers computere, oplyser FBI-agenten.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs