MediaWatch

Unge mistænkes for cyberterrorisme

Det amerikanske føderale politi FBI oplyser, at det har beslaglagt computere, disketter, CD-Rom's og andre hardware-enheder til nærmere undersøgelser, men at der endnu ikke er fortaget nogen anholdelser i USA, skriver Reuters.

Det er der derimod i Israel, hvor fire unge er blevet anholdt i forbindelse med den formodede internationale sammensværgelse, oplyser FBI Special Agent Matt McLaughlin overfor Reuters. Ifølge agenten blev FBI allerede i oktober kontaktet af Dalnet, der er en international leverandør af Internet chat rooms, som oplyste, at adskillige unge brugere af dets chat rooms, som havde sat nogle af deres computersystemer, diskuterede cyberterrorisme online.

De mistænkte omfatter blandt andet unge fra Californien, Michigan og Israel, som har diskuteret cyberterrorisme i chat rooms og som mistænkes for forsøg på at inficere de servere, som udgør Internettets backbone, med en virus.

Hvis det var lykkes de unge at inficere Internet-serverne, ville det have forårsaget nedbrud for en række chat rooms og andre dele af Internettet, og det ville have givet de unge adgang til andre menneskers computere, oplyser FBI-agenten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs