Fransk 3G auktion gennemføres

MediaWatch

Chefen for Frankrigs tredjestørste mobiloperatør, Martin Bouygues, der også er majoritetsejer, har tidligere i forrige uge anmodet EU om at gribe ind og udskyde den franske 3G auktion, skriver TotalTelecom.

En talsmand for konkurrencekommissær Mario Monti oplyser imidlertid, at Kommissionen endnu ikke har modtaget en formel anmodning. Men uanset hvad, så har Kommissionen ikke bemyndigelse til at intervenere og gennemtvinge en forsinkelse af det franske 3G arrangement, selv om det vil kunne påvise irregulærheder.

Bouygues har tidligere klaget til EU-kommissionen over den franske UMTS proces, der er en såkaldt skønhedskonkurrence. Det samme har det hollandske teleselskab Versatel. Kommissionen bekræfter, at den har været i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder ved auktionen, siden den første klage blev indleveret i september, men den vil ikke udtale sig om, hvad man har konkluderet.

Ifølge Kommisionens talsmand har der været en del misforståelser omkring høringerne, som har været af teknisk karakter, og som ikke involverede en generel undersøgelse af den franske regerings fremgangsmåde. Det synes derfor usandsynlig, at Bruxelles vil komme med en kendelse førend den franske auktion er afsluttet, og auktionen forventes at forløbe som planlagt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også