MediaWatch

Fransk 3G auktion gennemføres

Chefen for Frankrigs tredjestørste mobiloperatør, Martin Bouygues, der også er majoritetsejer, har tidligere i forrige uge anmodet EU om at gribe ind og udskyde den franske 3G auktion, skriver TotalTelecom.

En talsmand for konkurrencekommissær Mario Monti oplyser imidlertid, at Kommissionen endnu ikke har modtaget en formel anmodning. Men uanset hvad, så har Kommissionen ikke bemyndigelse til at intervenere og gennemtvinge en forsinkelse af det franske 3G arrangement, selv om det vil kunne påvise irregulærheder.

Bouygues har tidligere klaget til EU-kommissionen over den franske UMTS proces, der er en såkaldt skønhedskonkurrence. Det samme har det hollandske teleselskab Versatel. Kommissionen bekræfter, at den har været i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder ved auktionen, siden den første klage blev indleveret i september, men den vil ikke udtale sig om, hvad man har konkluderet.

Ifølge Kommisionens talsmand har der været en del misforståelser omkring høringerne, som har været af teknisk karakter, og som ikke involverede en generel undersøgelse af den franske regerings fremgangsmåde. Det synes derfor usandsynlig, at Bruxelles vil komme med en kendelse førend den franske auktion er afsluttet, og auktionen forventes at forløbe som planlagt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs