MediaWatch

Jakob Nielsen angribes

WAP Forum - en sammenslutning af en lang række aktører i tele-og WAPbranchen - retter nu kritik af en undersøgelse foretaget af Jakob Nielsens firma, Nielsen Norman Group, omkring anvendeligheden af WAP-telefoner. En undersøgelse hvor der blev rettet hårde slag mod anvendeligheden af WAP-teknologien.

I en pressemeddelelse på WAP Forums hjemmeside fremgår det således, at undersøgelsen, hvis konklusioner blev offentliggjort for mere end en måned siden, ifølge WAP Forum er baseret på fejlagtige metoder. WAP Forum mener således, at undersøgelsen spreder forkert kritik og falske konklusioner om WAP. Blandt andet henvises det i kritikken til, at undersøgelsen kun omfatter 20 WAP-brugere.

Jakob Nielsen tilbageviser kritikken, idet han udtaler, at der er stor forskel på at lave almindelige undersøgelser og så egentlige anvendelighedstests, og at WAP-Forum tilsyneladende ikke kender forskellen. -Hvis et design er så dårligt, at folk ikke kan lære at bruge det i løbet af en uge, så har produktet definitivt ikke nogen chance for at få stor tilslutning hos brugerne, siger Jakob Nielsen blandt andet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs