MediaWatch

Internet økonomi vokser

Et forskningscenter på University of Texas meddeler i dag, at Internettets betydning for den økonomiske vækst i USA kun i mindre grad er baseret på økonomien hos rene dot.com virksomheder. De udgør således mindre end 10 procent af de virksomheder, som danner grundlag for undersøgelsen. Ifølge forskningscentret er anvendelsen af Internet teknologi hos traditionelle virksomheder fortsat i kraftig vækst og udgør dermed en positiv faktor i den amerikanske økonomi. Det skriver CNET.

Forskningscentret vurderer på baggrund af sine undersøgelser, at der i USA nu er 3 millioner personer beskæftiget i "Internet økonomien" - en økonomi som ifølge centret har skabt et økonomisk overskud i første halvår af 2000 på næsten 375 milliarder dollar. Endvidere vurderes Internet økonomien at ville tilføre den samlede amerikanske økonomi et beløb på 830 milliarder dollar for hele 2000, hvilket vil være en stigning på 58 procent i forhold til 1999.

Professor Andrew Whinston fra University of Texas kommenterer de økonomiske virkninger af Internet økonomien ved at give udtryk for sin overbevisning om, at helt almindelige virksomheder efter hans opfattelse efterhånden vil udvikle sig til at blive store aktører i Internet økonomien. Det skyldes, at disse virksomheder i stigende vil udnytte Internettet med henblik på dels at spare penge og dels at udvide deres forretning.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs