MediaWatch

Internet økonomi vokser

Et forskningscenter på University of Texas meddeler i dag, at Internettets betydning for den økonomiske vækst i USA kun i mindre grad er baseret på økonomien hos rene dot.com virksomheder. De udgør således mindre end 10 procent af de virksomheder, som danner grundlag for undersøgelsen. Ifølge forskningscentret er anvendelsen af Internet teknologi hos traditionelle virksomheder fortsat i kraftig vækst og udgør dermed en positiv faktor i den amerikanske økonomi. Det skriver CNET.

Forskningscentret vurderer på baggrund af sine undersøgelser, at der i USA nu er 3 millioner personer beskæftiget i "Internet økonomien" - en økonomi som ifølge centret har skabt et økonomisk overskud i første halvår af 2000 på næsten 375 milliarder dollar. Endvidere vurderes Internet økonomien at ville tilføre den samlede amerikanske økonomi et beløb på 830 milliarder dollar for hele 2000, hvilket vil være en stigning på 58 procent i forhold til 1999.

Professor Andrew Whinston fra University of Texas kommenterer de økonomiske virkninger af Internet økonomien ved at give udtryk for sin overbevisning om, at helt almindelige virksomheder efter hans opfattelse efterhånden vil udvikle sig til at blive store aktører i Internet økonomien. Det skyldes, at disse virksomheder i stigende vil udnytte Internettet med henblik på dels at spare penge og dels at udvide deres forretning.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs