MediaWatch

Forbedret stemmeteknologi i USA

Efter det langtrukne præsidentvalg i USA, hvor der var problemer med optællingen af stemmer, er der nu kommet fokus på at standse brugen af punch-card stemmemaskinerne. Forskellige udbydere af teknologi konkurrerer om, at få lov til at levere det nye stemmesystem, der skulle være renset for fejl, skriver USAtoday.

Der er på nuværende tidspunkt dannet to lejre af interesserede leverandører. Etablerede producenter sælger enkeltstående touch-screen systemer mens andre aktører, såsom Compaq Computer og Cisco Systems, støtter systemer baseret på netværk, der benytter sig af såvel encryption software som touch-screen.
Compaq og Cisco satte for nylig venture kapital i VoteHere.net, der sælger et netværks stemmesystem. De to selskaber vurderer, at et sådan netværk vil levere sikre, hurtige og fejlfrie afstemninger. Statslige regulerende myndigheder mangler dog stadig at blive overbevist om, at stabiliteten og sikkerheden ikke kompromitteres og at vælgerne accepterer systemet.

Det er i dag kun 8 procent af den amerikanske befolkning, der benytter sig af et sådant stemmesystem.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs