MediaWatch

Forbedret stemmeteknologi i USA

Efter det langtrukne præsidentvalg i USA, hvor der var problemer med optællingen af stemmer, er der nu kommet fokus på at standse brugen af punch-card stemmemaskinerne. Forskellige udbydere af teknologi konkurrerer om, at få lov til at levere det nye stemmesystem, der skulle være renset for fejl, skriver USAtoday.

Der er på nuværende tidspunkt dannet to lejre af interesserede leverandører. Etablerede producenter sælger enkeltstående touch-screen systemer mens andre aktører, såsom Compaq Computer og Cisco Systems, støtter systemer baseret på netværk, der benytter sig af såvel encryption software som touch-screen.
Compaq og Cisco satte for nylig venture kapital i VoteHere.net, der sælger et netværks stemmesystem. De to selskaber vurderer, at et sådan netværk vil levere sikre, hurtige og fejlfrie afstemninger. Statslige regulerende myndigheder mangler dog stadig at blive overbevist om, at stabiliteten og sikkerheden ikke kompromitteres og at vælgerne accepterer systemet.

Det er i dag kun 8 procent af den amerikanske befolkning, der benytter sig af et sådant stemmesystem.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs