MediaWatch

Fransk 3G ønskes udsat

Martin Bouygues, bestyrelsesformand for Bouygues og storaktionær i Bouygues Telecom, der rangerer som Frankrigs tredjestørste mobiludbyder, foreslår EU-kommisionens erhvervs- og informationssamfunds kommisær, Erkki Liikanen, at udsætte den kommende auktion over 3G-licenser, skriver Financial Times.

Bouygues forslag lyder på, at udsætte auktionen nogle måneder for at skabe klarhed om hvorvidt auktionerne i såvel Frankrig som andre europæiske lande overholder konkurrencereglerne, samt de beløb som medlemslandene kræver for licenserne.

Det er ikke første gang Bouygues antager en kritisk holdning overfor måden hvorpå 3G auktionerne og hele forløbet omkring disse er skruet sammen. Så sent som sidste år klagede han således til Bruxelles.

Fristen for budafgivelse i den franske auktion, der har form af en "skønhedskonkurrence" med en prisfastsætning på godt 5 milliarder euro per licens er 31. januar. Det forventes, at der vil være blot fire bydere til licenserne. Disse er : Bouygues Telecom, France Telecom, det Vivendi-kontrollerede SFR samt et konsortium der er skabt af spanske Telefónica og det franske Suez Lyonnaise des Eaux.

Bruxelles undersøger i øjeblikket sagen, men fastholder, at der ikke er truffet nogen afgørelse.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs