MediaWatch

Domstol annullerer bundling-regel

Da SBC i 1999 købte Ameritech, og dermed også blev ejer af Tele Danmark, blev det betinget, at det fusionerede selskab skulle udskille dets højhastigheds Internet aktiviteter til en selvstændig afdeling.

Den betingelse har den amerikanske appeldomstol annulleret, hvilket ventes af få bred betydning for andre lokale teleselskaber som for eksempel Verizon og det fusionerede Bell Atlantic og GTE, skriver Reuters.

Ifølge den amerikanske Telecommunications Act fra 1996 skal lokale teleselskaber som Verizon og SBC åbne deres markeder for konkurrenter og tilbyde adgang til deres netværk til kostpriser. Teleselskaber med lokale netværk har imidlertid opponeret imod, at lokale ejere af bredbåndsnetværk blev omfattet af disse regler omkring unbundling og videresalg.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs