MediaWatch

TV 2’s annoncepriser kritiseres

De voldsomme reaktioner skyldes, at beregninger foretaget af Dansk Annoncørforening og mediabureauer viser, at prisstigningerne kombineret med en revidering af TV 2's rabatordninger for en række annoncører vil medføre prisstigninger på mellem 20 og 40 procent. På dette grundlag anbefales annoncørerne at forhale indgåelsen af årsaftaler med TV 2, indtil der har været mulighed for at drøfte alternative annoncemedier, skriver Børsen.

TV 2 har bebudet en prisstigning på 3,8 procent i grundprisen på reklamer, men har samtidig af Konkurrencerådet fået besked om, at dele af stationens rabatordninger er ulovlige og dermed ikke kan anvendes. Det har fået TV 2 til at nedjustere sine rabatordninger. Denne samtidige nedjustering af rabatter og prisstigning i reklameprisen får nu annoncørerne og mediabureauerne til at samles på et møde næste tirsdag, hvor situationen skal drøftes, og hvor det blandt andet skal overvejes om en større del af annoncebudgetterne skal overføres til andre TV-stationer eller andre medier.

Ifølge Dansk Annoncørforening skal TV3 og TVDanmark imidlertid ikke tro, at de automatisk kan få del i en større del af annoncebudgetterne. Det kræver, at de foreliggende alternativer fra disse stationer har noget bedre at byde på end TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs