MediaWatch

Digital kopiering lovliggøres

På et ministermøde tirsdag besluttede regeringen at godkende en ændring af ophavsretsloven, hvorefter det vil blive tilladt at fremstille en enkelt digital kopi, som kun må bruges inden for husstanden. Det skriver Ritzaus Bureau.

Dermed tager regeringen konsekvensen af den tekniske udvikling, som indebærer, at de mange tusinder af danskere, som er i stand til for eksempel at brænde CD'er i deres computer, ikke bryder ophavsretsloven, når de brænder en CD til privat brug, det vil sige til eget brug. Det vil således ikke være tilladt at brænde CD'er til venner og bekendte.

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen vil samtidig med den nye tilladelse til digital kopiering nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge, om der er behov for at etablere et kopieringsvederlag, som skal pålægges det udstyr, som kan optage og fremstille digitale kopier.

Den nuværende ophavsretslov forbyder, at der tages digitale kopier fra digitale medier, såkaldt digital-til-digital kopiering. Begrundelsen for at denne bestemmelse kom ind i ophavsretsloven i 1995 var, at digitale kopier er lige så gode som originaler, og at der derfor var stor risiko for misbrug af ophavsretlig beskyttet materiale.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs