MediaWatch

Europa overhaler USA i økonomi

I en forudsigelse omkring de globale økonomiske markeder har det internationale finanshus, J.P. Morgan, givet udtryk for, at BNP-væksten i Europa i 2001 vil lande på 2,3 procent, mens den tilsvarende BNP-vækst i USA vil nå 1,8 procent. For begge kontinenters vedkommende vil der dog være tale om et fald fra niveauet i 2000, hvor den økonomiske vækst i USA skønnes at ramme 5,1 procent, mens tallet for Europa er 3,4 procent. Det skriver Børsen Online.

Der vil imidlertid være tale om en stakket frist for Europa's økonomi, idet USA allerede i 2002 forventes at være tilbage i den vante førerposition med en skønnet vækst på 3,3 procent mod Europa's 3,0 procent.

For Danmarks vedkommende vil den økonomiske vækst ifølge J.P. Morgan med 3,1 procent i 2001 ligge højere end den gennemsnitlige europæiske vækst, mens den med 2,7 procent vil ligge noget lavere i 2002. Endvidere forventes den danske inflation i begge år at ligge væsentligt over den gennemsnitlige inflation i Europa.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs